Weghorst blijft het vertrouwen houden van bondscoach De Boer

Bondscoach Frank de Boer is tevreden over Wout Weghorst. De aanvaller van VfL Wolfsburg startte zondag in de eerste EK-wedstrijd tegen Oekraïne (3-2) in het basiselftal en scoorde één keer. Weghorst blijft voorlopig in de ploeg staan, is de verwachting. Zijn concurrenten Luuk de Jong en Donyell Malen vielen tegen Oekraïne kort voor tijd in.

Tot voor kort was de lange spits uit Borne nog niet echt in beeld bij De Boer, maar dat had een reden, zei de bondscoach woensdag in zijn vooruitblik op de ontmoeting met Oostenrijk van donderdag. "Het is heel simpel. Aan het begin wilde ik niet te veel wisselen in de selectie. Ik was er net bij. Het gevoel was gewoon heel goed bij de selectie. Dan ga je op dat moment aan het werk met de mensen die ervoor hebben gezorgd dat Nederland zich heeft gekwalificeerd. In die korte periode was het moeilijk Wout in te werken", aldus De Boer.

Luuk de Jong

"Ik heb ook tegen Luuk gezegd dat ik nu even voor Wout ga. Ik vind dat hij het heeft laten zien. Als je zoveel scoort in de Bundesliga, ook tegen goede tegenstanders. En Luuk heeft natuurlijk niet zoveel gespeeld de laatste maanden. Ik weet wat ik aan Luuk heb", besluit De Boer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
BETAALD VOETBAL
Deel dit artikel: