nieuws

Hek bij parkeerplaats in Enschede kan niet op slot, overlast door jongeren blijft

Het parkeerterrein aan de Ekersdijk in Enschede
Het parkeerterrein aan de Ekersdijk in Enschede
Wat heb je een aan hek dat niet op slot kan? Niet veel, vindt ook de lokale politieke partij Burgerbelangen Enschede. De partij vraagt zich daarom ook het nut af van het hek bij de parkeerplaats aan de Ekersdijk.
De parkeerplaats wordt gebruikt door vier sportverenigingen. Maar in de avonduren zijn er ook vaak jongeren te vinden die er op los scheuren in auto's. Een hek om tegen te gaan dat de jongeren het terrein op kunnen, lijkt een eenvoudige en passende maatregel. "Maar niets is minder waar", concludeert raadslid Niels van den Berg. "Met vier verenigingen grenzend aan het parkeerterrein is het in de praktijk niet mogelijk het hek af te sluiten, gezien het feit dat de verenigingen nooit kunnen weten wanneer er nog mensen aanwezig zijn."

Vragen van Burgerbelangen Enschede

Burgerbelangen Enschede steunt maatregelen om de overlast op het parkeerterrein tegen te gaan, maar een hek dat niet op slot kan, daar heb je volgens de partij niets aan. Dus heeft Van den Berg vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.
Hij wil onder meer weten of er met de verenigingen afspraken zijn gemaakt over het hek, wie verantwoordelijk is voor het openen en sluiten van het hek en of er wordt gecontroleerd en gehandhaafd? Ook wil Van den Berg weten wat de kosten waren voor het plaatsen van het hek.
Het hek leidt ook tot praktische problemen. Zo kon een vrachtwagen die voor Schuttersvereniging Glanerbrug kwam, het terrein niet oprijden. De toegang tot het parkeerterrein is te smal. Ook een vuilniswagen kon de parkeerplaats niet meer op. Vuilnismannen moesten uitstappen en zelf de vuilcontainers naar de vrachtwagen rijden.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.