Nieuws

Jongeren over vaccinatie: "Als ik er door op vakantie mag, graag!"

"Ik wil later nog wel kinderen kunnen krijgen" of "als ik dan wél op vakantie mag", zomaar een paar vragen die jongerenwerker Diana Huurnink van Avedan hoorde bij gesprekken met jongeren in Almelo. Ze organiseerde gesprekken met jongeren tussen de 18 en 24 jaar. En niet voor niets, vanaf deze week kan iedereen vanaf 18 jaar zich melden voor een coronavaccinatie.
Wel of niet een vaccinatie? Jongvolwassenen zijn veel bezig met de vraag, aldus Diana. En het gaat er best respectvol aan toe aldus de jongerenwerker. "Dan zeggen ze: ik heb een andere mening, dat maakt me nog geen wappie."

Prik halen

De meningen liepen behoorlijk uiteen onder de jongeren die Diana sprak. "De ene stond te popelen om een prik te halen, zodat ze weer op vakantie kunnen. Maar er waren er ook die zich zorgen maakten over de gevolgen voor de vruchtbaarheid."
Volgens Diana heeft de bijeenkomst de jongeren in Almelo echt geholpen. "Aan het einde van de bijeenkomst waren er deelnemers die zeiden: ik heb zoveel argumenten gehoord, dit helpt mij echt bij mijn keuze. Daar doen we het voor, niet om ze te vertellen wat ze wel of niet moeten doen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.