Overijsselse arbeidsmarkt herstelt na coronacrisis: aantal WW-uitkeringen gedaald

Het UWV verwacht een herstel van de arbeidsmarkt in Overijssel. Uit de laatste cijfers van de uitkeringsinstantie blijkt dat het aantal WW-uitkeringen in mei is gedaald. Ten opzichte van de maand ervoor was er in de regio Zwolle een daling van 7 procent, in Twente nam het aantal uitkeringen met 6 procent af en in de Stedendriehoek - waar Deventer onder valt - was de daling 5,5 procent.

Ten opzichte van mei 2020 was de daling nog groter. In elke Overijsselse gemeente daalde het aantal uitkeringen vergeleken met vorig jaar. In Staphorst was de daling met ruim 30 procent het sterkst.

Kijk hier hoe het in jouw gemeente zit:

De arbeidsmarkt in Overijssel herstelt zich na de coronacrisis, zo concludeert de UWV. Naast dat het aantal uitkeringen daalt, groeit het aantal vacatures. Dat veroorzaakt volgens de uitkeringsinstantie zelfs spanning op de arbeidsmarkt. Het wordt voor werkgevers lastiger om personeel te vinden.

Regio Zwolle

Het UWV deelt Overijssel in drie regio in: Zwolle, Twente en de Stedendriehoek. In Zwolle daalde het aantal uitkeringen vorige maand het hardst. De daling van 7 procent ten opzichte van april was ook sterker dan het landelijke gemiddelde van 6,3 procent.

In Twente en de Stedendriehoek daalde het aantal uitkeringen iets minder hard dan het landelijke gemiddelde.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
UWV
Deel dit artikel: