nieuws

Na 15 jaar heeft Diepenveen eindelijk weer een dorpsfeest

Na een voorbereiding van negen maanden is de organisatie er klaar voor. Na vijftien jaar krijgt Diepenveen dit weekend weer een echt dorpsfeest.
In 1999 kwam er een einde aan het jaarlijkse dorpsfeest in Diepenveen omdat het evenemententerrein door nieuwbouw niet langer gebruikt kon worden. Tijdens de burendag vorig jaar bleek dat veel inwoners van Diepenveen het jammer vonden dat er geen dorpsfeest meer was. Een aantal enthousiastelingen stak de koppen bij elkaar en nam het initiatief voor een nieuw dorpsfeest.

Vol programma

Om het feest te kunnen organiseren zijn er tweehonderd donateurs geworven. Ook heeft de gemeente Deventer subsidie gegeven en hebben de ondernemers in Diepenveen hun medewerking toegezegd. De opening van het dorpsfeest is vrijdag door burgemeester Heidema van Deventer.
Het feest wordt gehouden op het terrein van de ijsbaan en duurt drie dagen. Er is een vol programma met een kermis, een playbackshow, live-muziek, een brommertocht, vogelschieten, allerlei sporten en zelfs een kerkdienst en een lunch op zondag. De bedoeling is dat het Dorpsfeest weer een jaarlijks terugkerend feest wordt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.