nieuws

Eerste keer bewaakte stalling bij Holterberg Herfstveldrit tegen diefstal fietsen

Racefietsen gestald
Racefietsen gestald
In verband met een toename van diefstal van fietsen bij grote fietstochten zorgt de Wielervereniging Holten dit weekend voor het eerst voor een bewaakte fietsenstalling bij de Holterberg Herfstveldrit.
Volgens organisator Jan Scheperman van de fietstocht was de diefstal van fietsen eerder vooral een probleem in Zuid-Nederland, maar gebeurt het steeds vaker ook in Overijssel. Onlangs nog bij een fietstocht in Haarle en in juni werd nog een dure fiets gestolen van oud-profwielrenner Theo de Rooy, tijdens de Theo de Rooij Classic in Rijssen.

Fietsen veilig tussen de hekken

Volgens Scheperman weten de dieven precies waar ze voor komen en nemen ze heel gericht de duurdere fietsen mee. Om te voorkomen dat er fietsen worden gestolen tijdens tochten van de Wielervereniging Holten kwam één van de leden van het organisatiecomité op het idee om zelf voor een bewaakte fietsenstalling te zorgen. Komend weekend is de eerste keer tijdens de Holterberg Herfstveldrit.
Bij start- en eindpunt sporthal 't Mossink in Holten worden hekken geplaatst. Deelnemers kunnen hun fiets daar tijdelijk stallen en krijgen een bewijsje mee. Leden van de organisatie staan erbij om de boel in de gaten te houden. De Wielervereniging is van plan bij de drie grote tochten die ze organiseren voor zo'n bewaakte fietsenstalling te zorgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.