Betaald voetbal

Kuipers legt Denemarken-België stil voor indrukwekkend eerbetoon Eriksen

Björn Kuipers applaudisseert met Dries Mertens voor Christian Eriksen
Björn Kuipers applaudisseert met Dries Mertens voor Christian Eriksen © Orange Pictures
De wedstrijd op het EK voetbal tussen Denemarken en België is na 10 minuten even stilgelegd, om steun te betuigen aan de Deen Christian Eriksen. De Oldenzaalse scheidsrechter Björn Kuipers floot af om iedereen in het stadion de gelegenheid te geven te applaudisseren. De middenvelder werd in de eerste wedstrijd van de Denen getroffen door een hartstilstand. Naar omstandigheden maakt de oud-Ajacied het goed.
De ontmoeting in de Deense hoofdstad Kopenhagen staat grotendeels in het teken van het incident van Eriksen. Tijdens de warming-up droegen kinderen een levensgroot shirt met het nummer 10 van de speler het veld op. De actie kreeg veel bijval van het talrijke publiek, dat al drie kwartier voor het begin het ene spreekkoor na het andere liet horen.

Winst Rode Duivels

Denemarken speelde lang nadat Eriksen naar het ziekenhuis was gebracht de wedstrijd tegen Finland nog wel uit en verloor met 0-1. België won de eerste wedstrijd, tegen Rusland (3-0). Naar verluidt volgde Eriksen de wedstrijd van zijn elftal tegen België op televisie vanuit het ziekenhuis. De Rode Duivels wonnen in Kopenhagen uiteindelijk met 1-2.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.