Overeenkomst getekend voor snelle aanleg glasvezel in buitengebied Nieuwleusen

Twee partijen die zich in de gemeente Dalfsen bezighouden met de aanleg van glasvezel gaan samenwerken om de realisatie van een glasvezelnetwerk in de buitengebieden van Dalfsen en Nieuwleusen en in de kern van Nieuwleusen mogelijk te maken.

Het gaat om Nieuwleusen Synergie en de Stichting Breedband Internet Buitengebied gemeente Dalfsen. De twee partijen hebben een intentieverklaring getekend. Voordeel van de samenwerking is dat de partijen nu in aanmerking kunnen komen voor een provinciale subsidie. Begin volgend jaar kan dan begonnen worden met de aanleg van het glasvezelnetwerk.

In Dalfsen en Lemelerveld wordt glasvezel tot in de woning gerealiseerd door Reggefiber. In Nieuwleusen, kleinere kernen en industrieterreinen gebeurt dat niet. Daar liggen woningen vaak te ver uit elkaar. Hier is vaak alleen internet via telefoonlijnen mogelijk.

Breedband internet wordt volgens de samenwerkende organisaties voor veel mensen steeds vaker een basisvoorziening. Niet alleen zakelijk maar ook privé. Het helpt ouderen om langer zelfstandig te wonen, agrarische ondernemers zijn steeds afhankelijker van snel internet en het is handig voor mensen die flexibel willen werken.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren