Sport

Turncoach Vincent Wevers mag na kort geding toch naar Olympische Spelen

Vincent Wevers
Vincent Wevers © Orange Pictures
Vincent Wevers uit Oldenzaal kan toch zijn dochters coachen op de Olympische Spelen. Hij was geschorst door de turnbond KNGU, maar spande een kort geding aan en won dat.
Naar de trainer loopt een onderzoek wegens grensoverschrijdend gedrag en daarom wilde de turnbond hem niet mee hebben naar Tokio. Hij ontkent zelf de beschuldigingen. Door Wevers thuis te laten, wilde de KNGU duidelijkheid creëren en onrust binnen de nationale ploeg voorkomen. De rechters vinden dat de bond dat argument niet voldoende onderbouwde. Officieel wordt de turnploeg op 28 juni bekendgemaakt, maar de kans is zeer groot dat zijn dochters Lieke en Sanne daarbij zitten. Wevers is ook coach van Naomi Visser en Vera van Pol, die een goede kans maken om naar de Spelen te gaan.

Teleurstellend

Directeur Marieke van der Plas van de KNGU baalt van de uitspraak: "We staan nog steeds achter ons besluit van 9 april. In onze keuze om dit zo te doen hebben we moeten kijken naar méér dan de individuele arbeidsrelatie met één trainer. De rechter oordeelt nu dat we Vincent Wevers toch moeten voordragen bij NOC*NSF voor de Olympische Spelen in Tokio. Deze uitspraak is teleurstellend. Voor nu gaan we het vonnis goed bestuderen. We kunnen niet anders zeggen dan dat het heel vervelend is dat dit zo heeft moeten lopen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.