Ada en Irena worden 'hartstikke depri' van hun straat in Enschede: "Veel te veel tegels"

Ada en Irena, twee Enschedeërs met het hart op de tong, ergeren zich kapot aan hun straat. Te veel tegels, te weinig groen. Gelukkig is de gemeente begonnen met een project om zoveel mogelijk tegels te vervangen door planten en bloemen. Dé oplossing voor het tweetal... maar komt de straat van de dames ook in aanmerking?

Ada en Irena zijn buren in de wijk Pathmos. Een wijk die op plekken 'prachtig' is, met oude bomen en plantenbakken. "Op sommige plekken hebben ze het begrepen", zegt groenliefhebber Irena. "Maar op andere plekken absoluut niet." Eén van de plekken die volgens het tweetal spuuglelijk is, is de Usselerweg. De weg waar ze aan wonen.

'Van deze straat word ik hartstikke depri!' Een rondje door de wijk met Ada en Irena:

Enschede moet groener. En dus doet de gemeente mee aan het NK Tegelwippen. Het idee is simpel: de gemeente die tussen 30 maart en 30 september de meeste tegels 'wegwipt', heeft gewonnen. Tussenstand: Enschede staat op plek 13 (van de 80). De stad moet onder meer Kampen (plek 9) en Oldenzaal (plek 3) voor zich dulden.

Enschede moet groener

Maar ook na het NK Tegelwippen is Enschede nog lang niet klaar met vergroenen. Het stadsbestuur heeft 27 locaties bestempeld als 'onnodig verhard'. "Het levert veel voordelen op om de bestrating te vervangen door bloemen en planten", staat op de gemeentesite. "Zo hoeven de locaties niet meer geveegd of onkruidvrij gemaakt te worden. En, veel belangrijker, vergroenen helpt om Enschede aan te passen aan het weer van de toekomst."

Komt de straat van Ada en Irena in aanmerking voor zo'n metamorfose? Kijk de video!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Deel dit artikel: