nieuws

Een jaar cel voor straatrover na overval op fietser in Markelo

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo
Een man uit Vaassen is veroordeeld tot 1 jaar onvoorwaardelijke celstraf, nadat hij in december vorig jaar een bezoeker van een horecagelegenheid in Markelo op straat beroofde van zijn telefoon en portemonnee.
Het slachtoffer werd midden in de nacht bij een fietstunnel aan de Holterweg overvallen, van zijn fiets geslagen en mishandeld. De dader nam zijn spullen mee en ging er vervolgens vandoor in een auto. De man uit Vaassen werd in januari aangehouden, omdat hij met de gestolen telefoon belde. Voor de rechtbank hield de man vol dat hij de telefoon via Marktplaats kocht op het station in Apeldoorn.

Verhaal kan niet kloppen

Uit onderzoek naar telecomgegevens is gebleken dat het verhaal niet kan kloppen. De man stopte zijn eigen SIM-kaart al bijna direct na de beroving in de gestolen telefoon. De rechtbank vindt zijn verhaal dan ook ongeloofwaardig en stelt dat hij die telefoon alleen maar in zijn bezit kon hebben gekregen, nadat hij deze zelf met geweld afnam van het slachtoffer.
Het feit dat de man aantoonbaar liegt over de herkomst levert alleen maar ondersteuning op voor het bewijs. De officier van justitie eiste twee weken geleden ook al 1 jaar celstraf.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.