nieuws

FC Twente mag meer evenementen in Grolsch Veste organiseren van gemeente

Meer concerten als Tuckerville wordt een optie in De Grolsch Veste
Meer concerten als Tuckerville wordt een optie in De Grolsch Veste
Als FC Twente meer evenementen wil organiseren in stadion De Grolsch Veste, staat de gemeente Enschede daar 'niet onwelwillend tegenover'. Dat zegt burgemeester Den Oudsten van Enschede.
Voorzitter Munsterman van FC Twente heeft laten weten het stadion vaker te willen gebruiken voor grote publieksevenementen zoals concerten om zo meer inkomsten te generen. Het muziekfestival Tuckerville met onder anderen Ilse DeLange en Waylon in een bijna uitverkocht stadion was daar in juni een voorbeeld van.

Soort ArenA

FC Twente kan nu drie keer per jaar zo´n evenement in De Grolsch Veste organiseren en krijgt daarvoor dan een eenmalige vergunning. Burgemeester Den Oudsten begrijpt dat de club dat wil uitbouwen omdat het stadion van FC Twente driekwart van de tijd ongebruikt blijft, met name in de zomer buiten het seizoen is er ruimte voor extra activiteiten.
De club ziet in een meer bescheiden mate een toekomst voor het stadion zoals ook de ArenA in Amsterdam wordt geëxploiteerd; daar worden met enige regelmaat grote concerten gegeven. Burgemeester Den Oudsten plaatst daar echter wel kanttekeningen bij omdat De Grolsch Veste geen dak heeft om het stadion af te sluiten. "Maar als Twente meer wil dan drie evenementen per jaar, dan moeten we dat ruimtelijk oprekken. En als de gemeente zegt dat ze dat niet op voorhand afwijst, dan betekent dat wel iets." FC Twente heeft echter nog niet officieel gevraagd om een wijziging van het bestemmingsplan.

Alternatieve inkomsten

FC Twente zoekt naar alternatieve bronnen van inkomsten nu de club in financieel zwaar weer zit. Vorige week heeft voorzitter Munsterman zijn handtekening gezet onder een huurcontract voor de Go Planet Expo Hall, een evenementenhal naast het stadion. "Net zoals dat geldt voor de activiteiten in De Grolsch Veste zijn onze toekomstige activiteiten bij Go Planet erop gericht om uiteindelijk het voetbalbedrijf sterker te maken", zegt commissaris De Winter van FC Twente op de website van de club. Over de activiteiten in de hal wordt later meer duidelijk.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.