Nieuws

Overijssel ontspringt de dans rond aangekondigd noodweer

Het KNMI gaf met code oranje een weerwaarschuwing dat het vanavond kon gaan spoken in Overijssel, maar dat is relatief meegevallen. De zwaarste onweersbuien trokken langs de provinciegrens naar het noorden. In onze regio was met name in Raalte en Kampen wateroverlast en gingen bomen om. Op andere plekken viel een stevige plensbui of bleef het zelfs droog.
Aan de Middenstraat in Kampen zijn vier woningen onbewoonbaar verklaard. Daar zijn de daken letterlijk van de huizen gewaaid. Gelukkig raakte niemand gewond.
Dak eraf aan de Middenstraat in Kampen
Dak eraf aan de Middenstraat in Kampen © Van Oost Media
Een stuk verderop, ook in Kampen, waaide een boom om en viel op een garage en een auto aan de Marinus Postlaan. Er vielen geen gewonden.

Raalte kreeg het zwaar te verduren

Ook Raalte kreeg het zwaar te verduren. Daar gingen op zeker twee plekken bomen om door het natuurgeweld. Aan De Heerd viel een boom om terwijl mensen daar vlakbij onder de overkapping zaten.
Mensen met de schrik vrij in Raalte
Mensen met de schrik vrij in Raalte © News United / Arnold Roolvink
Zij zijn met de schrik vrijgekomen. Ongeveer driehonderd meter verderop waaide nog een boom om en in het centrum heeft de wind huisgehouden op het terras van een horecazaak. De plensbui werd daar gefilmd door een fotocorrespondent:
Aan de Zwanenwoerd in Raalte is een boom tegen een woning gevallen. De woning raakte hier door beschadigd. Ook een camper die op een parkeerplaats stond, raakte beschadigd.
Omgevallen boom Zwanenwoerd
Omgevallen boom Zwanenwoerd © Jasper Hutten

Diepenveen

Ook in Diepenveen waaide een boom om. Het gebeurde aan de Ganzekooisweg, waar de boom een deel van de weg en de inrit van een woning blokkeert.
Omgewaaide boom in Diepenveen
Omgewaaide boom in Diepenveen © News United / Rens Hulman
In andere delen van de provincie geen overlast, maar slechts verwondering over het natuurgeweld, en fraaie plaatjes:
Dreigende luchten, maar geen noodweer in Hengelo
Dreigende luchten, maar geen noodweer in Hengelo © News United / Jack Huygens
Heel anders was dat in andere delen van Nederland. De meest hevige buien trokken trouwens rakelings langs de provinciegrens want in de gemeente Oldebroek in Oosterwolde gingen vier hoogspanningsmasten om door de storm, meldt Omroep Gelderland. In Tiel waaide een kraan om en daarbij viel een gewonde. In het Utrechtse Leersum raakten ook vier mensen gewond door het noodweer.
Al met al is Overijssel er nog goed vanaf gekomen, gezien de eerdere weerwaarschuwing vandaag van het KNMI.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.