Ravage na explosie in centrum Enschede

Bij een explosie in het centrum van Enschede zijn vannacht meerdere winkelpanden en appartementencomplexen beschadigd geraakt. De explosie was in grote delen van de stad te horen. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

Op de hoek van de Zuiderhagen en de Op de Wal, middenin het centrum van de stad, ontplofte rond drie uur vannacht een explosief. Meerdere ruiten sneuvelden, waardoor de straat bezaaid raakte met glas. Twente Milieu heeft het glas inmiddels opgeruimd.

"Het is vreselijk wat er vannacht is gebeurd. Ik schrok er wakker van en wist meteen: dit is heftig", aldus burgemeester Onno van Veldhuizen. "Mijn complimenten voor alle hulpdiensten en de rust van echt geschrokken buren na de explosie. Vanzelfsprekend gaat mijn hart ook uit naar de getroffen ondernemer. De politie gaat verder met het onderzoek. We houden contact met alle betrokkenen"

Onderzoek na explosie in centrum Enschede (Foto: News United / Dennis Bakker)
Onderzoek na explosie in centrum Enschede (Foto: News United / Dennis Bakker)

De politie heeft sporenonderzoek gedaan en is ook een buurtonderzoek gestart. Mensen die informatie over of beelden van de explosie hebben worden verzocht zich te melden bij de politie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
ENSCHEDE POLITIE
Deel dit artikel: