nieuws

Gratis groente in boom en aan brug in Zwolle binnen half uur weg

De Partij voor Cultuur in Zwolle heeft vandaag kilo's mislukte groenten opgehangen aan 't Kerkbrugje en aan een boom in de Hogenkampsweg in Zwolle. De groenten zijn eetbaar en waren gratis mee te nemen. Dat deden voorbijgangers massaal, want binnen een half uur waren alle groenten weg.
De Partij voor Cultuur, Youth Food Movement ZwolleNatuur en Milieu Overijssel en inwoners van Zwolle bedachten de actie om aandacht te vragen voor voedselverspilling. Volgens Martijn van Hese, partijleider van de Partij voor Cultuur, gooien bedrijven mislukte groenten veel te makkelijk weg. Volgens de initiatiefnemers hebben honderden mensen gebruik gemaakt van de actie.

'Discosoep'

Later deze maand, op zaterdag 20 september, wordt opnieuw gratis eten weggegeven als vervolg op de actie die vandaag plaatsvindt. Dan in de binnenstad van Zwolle. Ruim duizend mensen kunnen dan genieten van een 'discosoep', die gemaakt wordt van groenten die niet verkocht worden.
Een paar weken geleden legde de Partij voor Cultuur ook al groenten op straat. Toen ook in Zwolle, in de Van Karnebeekstraat.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.