Nieuws

Uitslaande brand naast omstreden 'Gat in de Markt' in Haaksbergen

In een leegstaand pand aan de Markt in Haaksbergen is vanavond brand uitgebroken. Het gaat om een gebouw tegenover de Pancratiuskerk.
De brand werd rond 23.20 uur voor het eerst gemeld en is vermoedelijk ontstaan in de bovenwoning. Niet veel later sloegen de vlammen uit het dak van het gebouw.

Lastige brandhaarden

Brandweerlieden hebben veel moeite gehad met het bedwingen van een aantal brandhaarden op moeilijk te bereiken plaatsen. Pas om 1.45 uur is er afgeschaald naar 'kleine brand'. Toch blijft de brandweer nog even aanwezig om de laatste vuurtjes in het pand te blussen.
Over de toedracht van de brand is nog niets bekend. Een omwonende vertelt dat zij een knal heeft gehoord, vlak voordat de vuurzee te zien was. Er zou al vaker sprake zijn geweest van vandalisme in en rond het leegstaande winkelpand.

Op nominatie voor sloop

Wel is duidelijk dat het om een leegstaand pand gaat dat op de nominatie staat om gesloopt te worden. Het voormalige onderkomen van Konings Schoenen is in bezit van een lokale vastgoedondernemer, die samen met ontwikkelaar Nordwick plannen heeft om er een supermarkt, winkels en appartementen te vestigen.
Het naastliggende terrein, dat bekend staat als het 'Gat in de Markt', zou daarmee na dertig jaar eindelijk een invulling krijgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.