nieuws

Overijsselaars in verre landen

Iets verder kijken dan je neus lang is. Met reportages uit Zuid-Afrika en Amerika keek RTV Oost ver over zijn eigen grenzen.
In de serie Overijssel Overzee werden in verre landen Overijsselaars opgezocht. De serie heeft enkele jaren gedraaid en in die tijd zijn vrijwel alle uithoeken van de wereld bezocht.
Uit 2000 komt een reportage over een Hengelose die naar San Francisco in Amerika is vertrokken. Ze vertelt over de typisch amerikaanse gewoontes en hoe ze daaraan heeft moeten wennen, hoe ze kennis neemt van de Vuurwerkramp in Enschede en de mogelijkheden tot communicatie via het het super-nieuwe fenomeen 'internet'. Toch blijkt ook de hang naar de Nederlandse gebruiken en heerlijkheden zoals het Sinterklaasfeest en het in Amerika onbekende fenomeen 'hagelslag'
In Zuid-Afrika wordt een voormalig Deventenaar opgezocht die daar een reisbureau heeft opgezet. En een bezoek aan een toeristisch expert nodigt natuurlijk uit tot het bezoeken van enkele toeristische hoogtepunten in de omgeving van Houtbay. Ook wordt een vergelijk gemaakt met de toeristische mogelijkheden van Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.