nieuws

Burgemeester Deventer moet vergunningaanvraag prostitutieramen in behandeling nemen

Bokkingshang in Deventer
Bokkingshang in Deventer
Burgemeester Heidema van Deventer moet de vergunningaanvragen voor prostitutieramen in behandeling nemen. Hij heeft ten onrechte aanvragen voor de exploitatie voor 30 prostitutieramen in vier panden aan de Bokkingshang in Deventer geweigerd. Dat heeft de Raad van State vandaag geoordeeld.Â
Burgemeester Heidema weigerde vorig jaar in november de aanvragen in behandeling te nemen, omdat Azalea als beoogd exploitant en huurder van de panden geen informatie had overgelegd over de overdracht en financiering daarvan. Volgens de burgemeester is deze informatie noodzakelijk om op grond van de Wet Bibob een zorgvuldig besluit te kunnen nemen. Tegen de uitspraak van de Raad van State is geen hoger beroep mogelijk.
De Raad van State is van oordeel dat de burgemeester door gegevens op te vragen vóór het in behandeling nemen van de aanvragen vooruit loopt op de inhoudelijke beoordeling daarvan. Daarbij had Azalea, als huurder van de panden, geen mogelijkheden om op grond van de huurovereenkomst de gevraagde informatie af te dwingen bij de verhuurder. Ook daarbuiten waren er geen redelijke mogelijkheden voor Azalea om aan de informatie te komen. De Raad van State bevestigt hiermee de uitspraak van de rechtbank Overijssel. De burgemeester moet nu alsnog inhoudelijk op de aanvragen beslissen.

Azalea B.V. wil in vier panden aan de Bokkingshang in Deventer raamprostitutie mogelijk maken. In het voorjaar van 2011 sloot de burgemeester de 30 ramen omdat de toenmalige exploitant geen deugdelijke financiële onderbouwing van zijn bedrijfsvoering kon overleggen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.