nieuws

Hoorzitting mobiele bereikbaarheid in Den Haag, Marga Bult spreekt in

Marga Bult bij de hoorzitting
Marga Bult bij de hoorzitting
Een hoorzitting over mobiele bereikbaarheid is vandaag gehouden in Den Haag. Er werd gesproken over de problemen die er zijn met slechte bereikbaarheid in het buitengebied. Soms kan er geen 112 gebeld worden. Uit Overijssel waren heel wat mensen aanwezig bij die hoorzitting.
Onder andere zangeres Marga Bult uit Denekamp mocht inspreken, net als een wijkagent uit Winterswijk en een vertegenwoordiger van de meldkamer in Brabant. Marga Bult gebruikte tijdens haar betoog voorbeelden uit het
zwartboek dat ze heeft gemaakt. Ze had het ook over de brand bij de manege van haar familie.

Vragen over bereikbaarheid

Bij de hoorzitting waren leden van CDA, VVD, SP en PvdA. Ze wilden van de insprekers weten waarom de vaste lijn geen alternatief is. Ook werd de vraag gesteld of bewoners in de moeilijk bereikbare gebieden niet zelf steeds bezwaar maken als de providers een nieuwe mast willen plaatsen. Marga Bult stelde voor om in de kerktorens masten te plaatsen.
Minister Opstelten zei eerder dat er 95 procent mobiele bereikbaarheid is in Nederland. Volgens Opstelten is de vaste lijn een prima alternatief. De insprekers zijn het daar niet mee eens. Op 17 december is er een debat in de Tweede Kamer over de mobiele bereikbaarheid met de ministers van Justitie en Economische Zaken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.