nieuws

Gemeente Hengelo gaat landbouwverkeer Deurningerstraat tellen

De gemeente Hengelo gaat tellen hoeveel landbouwvoertuigen door de Deurningerstraat rijden. Na het ongeluk in juni, waarbij een meisje van 12 onder een trekker kwam en overleed, stelde de gemeente een adviesroute in voor landbouwverkeer.
De adviesroute gaat via de Oldenzaalsestraat, door de wijk Hasseler Es naar Deurningen. Gemeenteraadsfractie Pro Hengelo concludeert uit eigen onderzoek dat de adviesroute massaal wordt genegeerd. Ze telden op een vrijdagochtend een half uur, toen kwamen er drie landbouwvoertuigen over de Deurningerstraat. De gemeente gaat de komende weken ook zelf het verkeer tellen om te zien hoeveel trekkers er nog door de straat rijden.

"Adviesroute te vrijblijvend"

Op 23 juni kwam een 12-jarig meisje op de Deurningerstraat onder een aanhanger van een trekker terecht. Daarna tekenden 1600 mensen een petitie om de Deurningerstraat snel veiliger te maken. De gemeente kwam daarna met een adviesroute voor landbouwverkeer. Pro Hengelo vindt de route te vrijblijvend en wil bovendien dat de reconstructie van de Deurningerstraat snel begint.

"Eind 2015 wordt weg aangepakt"

De gemeente heeft een werkgroep samengesteld om te onderzoeken hoe de weg veranderd moet worden. Mogelijkheden als vrijliggende fietsstroken en eenrichtingsverkeer worden daarbij bekeken. In december is een voorlopig ontwerp daarvoor klaar. In het tweede kwartaal van 2015 moet er een definitief ontwerp voor de nieuwe Deurningerstraat zijn, zodat eind volgend jaar de schop de grond in kan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.