Nieuws

Overijssel viert feest na overwinning Oranje, politie moet ingrijpen in Enschede

De overwinning van het Nederlands elftal op Noord-Macedonië wordt massaal gevierd in onder andere Enschede en Vroomshoop. Op beide plekken verzamelden honderden Oranjefans zich bij rotondes. In Enschede liep het feest uit op een vechtpartij met meerdere mensen. De politie is er massaal aanwezig.
Het was de derde en laatste groepswedstrijd van Oranje die met 3-0 werd gewonnen in de Johan Cruijff ArenA. De Overijsselse Wout Weghorst stond dit keer niet in de basis en moest plaats maken voor Donyell Malen. Uiteindelijk mocht hij na de rust alsnog het veld op.

Vechtpartij

In Enschede verzamelden honderden Oranjefans zich bij de rotonde van de Knalhutteweg met de Zuid Esmarkerrondweg. Auto's waren versierd met vlaggen en reden al toeterend meerdere rondjes over de rotonde. Ook werden er oranje rookbommen afgestoken.
De politie kwam naar de plek toe om een oogje in het zeil te houden, maar moest uiteindelijk toch nog in actie komen. Door nog onbekende oorzaak gingen zo'n twintig mensen met elkaar op de vuist. De politie veegde daarop de rotonde leeg. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Herhaling

In het centrum van de stad bleef het vanavond wel rustig. Daar stonden agenten te controleren bij het Van Heekplein. Afgelopen donderdag verzamelden honderden mensen zich op het plein na de overwinning op Oostenrijk. Aangezien er borden en hekken omver werden getrokken, wilde de politie herhaling voorkomen.

Vroomshoop

Ook in Vroomshoop werd vanavond de overwinning van Oranje gevierd; daar kwamen tientallen supporters bij elkaar op een rotonde aan de Hammerweg. De gemeente had uit voorzorg de rotonde afgesloten met hekken, omdat de vorige keer - toen het Nederlands elftal met 2-0 won van Oostenrijk - zo'n tweehonderd fans bij elkaar kwamen op die plek.
Ook in Vroomshoop verzamelden Oranjefans zich
Ook in Vroomshoop verzamelden Oranjefans zich © GinoPress
Zondag moet Oranje in Boedapest de achtste finale spelen tegen de nummer 3 uit groep D, E of F. Het is nu nog niet duidelijk welk land dat wordt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.