Acties

Speel mee met Goeiemorgen Ganzenbord en win!

Goeiemorgen Ganzenbord
Goeiemorgen Ganzenbord © RTV Oost
Deze zomer haalt RTV Oost een klassieker uit de kast. In Goeiemorgen Overijssel speelt Bert van Losser elke werkdag een potje ganzenbord met Overijsselse ganzen. Speel je met Ron Jans, Pieter Omtzigt of toch liever met Leonie ter Braak? Welke gans brengt geluk en zorgt ervoor dat je niet in het trilveen in de Weerribben terecht komt of in de Kloosterput in Sibculo?
Luister naar Radio Oost en hoor hoe je mee kunt doen. De dobbelsteen bepaalt met welke gans je gaat spelen. Tijdens jouw beurt mag je 3 x gooien. Kom je op een gans dan win je een ganskoelkastmagneet. Ben je het eerst over de finish dan is het Overijssels ganzenbord voor jou!

Spelregels

 • Gooi met 1 dobbelsteen om te bepalen met welke gans je op ganzenpad gaat.
 • Wie bij de eerste worp 4 + 5 gooit moet doorgaan naar 53.
 • Wie bij de eerste worp 6 + 3 gooit moet doorgaan naar 26.
 • Vakje 6 – Stadsbrug in Kampen. Ga verder naar 12.
 • Vakje 19 – Herberg de Witte Gans in Dalfsen. Kans van een gans met een culinaire vraag.
 • Vakje 31 – Kloosterput in Sibculo. Kans van een gans. Klauter uit de put met een sportvraag.
 • Vakje 42 – Vast in het trilveen van de Weerribben. Kans van een gans met een natuurvraag.
 • Vakje 52 – Huis van Bewaring in Almelo. Kans van een gans met muziekvraag of een liedje zingen.
 • Vakje 58 – De Waag in Deventer - dood. Je beurt gaat naar de volgende kandidaat. Je mag gerust een volgende keer weer meedoen.
 • Kom je op een gans? Je wint een ganskoelkastmagneet en je mag nogmaals hetzelfde aantal vakjes vooruit.
 • Kom je op de dobbelstenen, dan mag je nogmaals gooien.
 • Kom je op een tiental? Geef het goede antwoord op de vraag en ga door naar 63.
 • Kom je op een vakje waar al een andere gans staat? Dan moet je terug naar je oude plaats.
 • Om het spel te winnen moet je vakje 63, Radio Oost, bereiken. Gooi je teveel, dan moet vanaf nummer 63 worden teruggeteld. Kom je daarbij op een gansje? Dan moet nogmaals het zelfde aantal vakjes worden teruggeteld.

Thuis meespelen

Komt een deelnemer op een tiental, vakje 10, 20, 30, 40, 50 of 60? Dan moet een typisch Overijsselse vraag worden beantwoord. App het juiste antwoord naar Radio Oost 06 - 4567 1 33 1. Uit de goede inzenders wordt een winnaar getrokken. Ben je de gelukkige dan win jij een complete set ganskoelkastmagneten!

Dit kun je winnen

Kom je op een gans, dan win je één van de 6 speciale ganskoelkastmagneten. Doe zo vaak mee als je wilt en spaar ze allemaal. Bereik je als eerste Radio Oost-finish, vakje 63, dan win jij dit unieke Overijsselse ganzenbordspel.

Ganzenpad

Onze Goeiemorgen-gans is op ganzenpad en waggelt door de hele provincie. Hij is begonnen op de kinderboerderij van Bas Nijhuis en logeert daarna elke dag op een ander plekje. De route, foto’s en filmpjes van zijn avonturen, de slaapplek, ontbijt, lunch, diner, uitstapjes en bezoekjes houden we bij op onze Ganzenpad-pagina.
Heb jij de gans? App ons en krijg een Goeiemorgen Ganzenbordspel! Bezorg de gans een leuke dag en nacht en app z’n avonturen naar 06 - 4567 1 33 1. Heb je een leuk verhaal? Dan bellen wij jou live in Goeiemorgen Overijssel op Radio Oost.
Jij brengt de gans vóór de volgende ochtend 09.00 uur op een nieuw adres. Waar? Dat mag je zelf weten, want de gans is dol op avontuur. Alles is leuk dus we ontvangen graag elke dag foto’s video’s en app-verhalen.
Volg het ganzenpad van onze Goeiemorgen-gans op de ganzenpad-pagina.
Goeiemorgen Gans bij De Waag in Deventer
Goeiemorgen Gans bij De Waag in Deventer © RTV Oost / Ilona Bosch

Leuk om te weten

Het Goeiemorgen Ganzenbord is ontworpen door Mijntje Bolscher. Kijk hier het interview met Mijntje en Bert van Losser.
Mijntje Bolscher op het levend ganzenbord
Mijntje Bolscher op het levend ganzenbord © RTV Oost / Laura Bijvank
“Hallooo! Ik ben Mijntje, ik ben 15 jaar oud en ik heb dit ganzenbord getekend. Ik vond het echt heel gaaf om hieraan te werken, maar ook wel spannend. Ik teken al erg lang, het is echt mijn passie. Later wil ik graag verder met character design en animatie, oftewel creative storytelling. Dat doe ik nu ook al veel en vind ik superleuk.“
Alle ganzen op het Goeiemorgen Ganzenbord zijn soorten die in Nederland voorkomen. In de ganzenvakjes vind je de Brandgans, Grauwe gans, Kolgans, Toendrarietgans, Roodhalsgans, Soepgans of Boerengans, Witbuikrotgans, Nijlgans, Grote Canadese gans, Indische gans, Taigarietgans, Sneeuwgans en de Dwerggans.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.