Nieuws

Aanzienlijke stormschade in Kampen, in zeker dertig jaar was het niet zo heftig

Aanzienlijke schadepost Kampen na storm
Aanzienlijke schadepost Kampen na storm © RTV Oost / Mark Bakker
De gemeente Kampen gaat ervan uit dat de schade door de storm van afgelopen vrijdag rond de 150.000 euro zal zijn. De schade voor particulieren is hierin niet meegerekend.
Volgens Bertil van Kolthoorn van de gemeente heeft de storm in zeker dertig jaar niet zo huis gehouden in Kampen. De valwind trok via Noordeinde en de Zwartendijk door de wijken Cellesbroek-Middenwetering, de Hanzewijk en Brunnepe richting de IJssel naar Kampereiland en liet een spoor van vernieling achter.

Inventarisatie

Er is inmiddels een voorlopige inventarisatie gemaakt, maar de inspecteurs zijn nog op pad. Tot gistermiddag zijn er honderdvijftig bomen door de storm geveld en zijn er bij honderden bomen takken gebroken. Er is geen schade gemeld aan monumenten.
Volgens Van Kolthoorn is de schade aanzienlijk. “Normaal gesproken hebben we in een jaar weinig tot geen schade. Twee jaar geleden hadden we te maken met twee wervelwinden op Kampereiland en in de Mastenbroekerpolder. De schade bedroeg toen 50.000 euro; een stuk minder dus dan deze keer”
De opruimwerkzaamheden zijn maandag gestart en zullen een week of twee in beslag nemen. Ook bij particulieren ontstond veel schade.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.