Nieuws

Man past in Hardenberg wisseltruc toe om van vals geld af te komen

Man met vals geld op pad in Hardenberg
Man met vals geld op pad in Hardenberg © Onder de Loep
Bij een bouwmarkt aan de Lange Spruit in Hardenberg denkt een man op een slimme manier zijn valse geld te wisselen. Helaas voor hem is hij door de camera's in de bouwmarkt duidelijk in beeld. Wie weet meer over de man?
De man koopt twee accuboormachines en een reinigingsmiddel. Daarvoor rekent hij bij de kassa 378 euro cash af. Maar de biljetten van 50 euro die hij afgeeft, zijn vals. Daar komt de bouwmarkt echter pas later achter.
Enkele uren na de aankoop duikt de man weer op bij dezelfde bouwmarkt. Bij de servicebalie wil hij alle spullen die hij 's ochtends gekocht heeft ruilen voor geld. Hij toont zijn aankoopbon en krijgt een geld-terug-bon, waarmee hij daarna bij de kassa staat. Daar krijgt hij zijn volledige aankoopbedrag terug, maar nu in echte eurobiljetten.

Blauw/grijze damesfiets

Pas als de man de bouwmarkt voor de tweede keer verlaten heeft, zien ze dat er valse biljetten in de kassalade liggen. De politie is naar de man op zoek. Hij vertrok die dag op een blauw/grijze damesfiets met op de bagagedrager een groene camouflagetas. Verder droeg hij een werkbroek met lichte vlakken en een jas met het woord Synergy op de borst.
De politie waarschuwt ondernemers voor deze doortrapte werkwijze en adviseert om bij twijfel geen briefgeld te accepteren.
Opsporingsprogramma Onder de Loep
Opsporingsprogramma Onder de Loep © Onder de Loep

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.