Eigenaar telefoonwinkel Glanerbrug speurt dief zelf op na diefstal van dure telefoon

Eigenaar Nick Schäffer van telefoonwinkel GSM Huys in Glanerbrug was zo boos na de diefstal van een telefoon met een waarde van 1299 euro, dat hij besloot alles op alles te zetten om de dief te achterhalen. Hij loofde een beloning van 1.000 euro uit voor de gouden tip. Hij kreeg een naam en adres van de dader, een vrouw, en zocht haar thuis op. Voorlopig zonder resultaat.

De gouden tip kreeg hij na het op Facebook plaatsen van een video, opgenomen met de beveiligingscamera in de winkel. Op de beelden is te zien hoe een vrouw de winkelmedewerker afleidt, de telefoon van de balie pakt en ervandoor gaat. De verkoper, die er nog maar net werkte, was na de diefstal aangeslagen. “Amper een maand in dienst en hij voelt zich nu al ontzettend klote", zo doet Schäffer zijn verhaal tegen 1Twente.

De Facebook post kan op dit moment niet worden geladen. Klik hier om naar de post te gaan.

Schäffer besloot de vrouw zelf thuis op te zoeken. "De politie wilde helemaal niet op komen dagen omdat ze geen tijd hadden. Hoe kansloos is dat?”

'Bedoelde resultaat is er nog niet'

Ondanks de confrontatie met de dief heeft hij de telefoon niet terug. De 1299 euro zijn ook nog niet betaald. De 1.000 euro heeft hij daarom ook nog niet aan de tipgever kunnen overhandigen. "Het bedoelde resultaat is er nog niet."

De winkeleigenaar wacht af wat er verder gaat gebeuren. De politie is gisteren langs geweest om een aangifte op te nemen, maar Schäffer vraag zich af wat hij daar nog van kan verwachten. "De afgelopen jaren hebben we vijf inbraken gehad en nog nooit een resultaat of een bericht gehad van de politie. Behalve een briefje: 'wegens gebrek aan bewijs sluiten wij het dossier'.

"En nu hebben ze een naam en adres en doen ze niets. De rechtsstaat in Nederland functioneert niet en diefstal wordt kennelijk niet bestraft."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Deel dit artikel: