Politie geschrokken: ruim 200 bonnen op 'ongevalsweg' N50 tussen Kampen en Zwolle

Op de N50 tussen Zwolle en Kampen, door de politie omschreven als 'ongevalsweg', zijn vanmiddag ruim 200 boetes uitgedeeld. Een schrikbarend hoog aantal, vindt de politie.

De controle was met name gericht op afleiding en snelheid, aangezien dit veelvoorkomende ongevalsoorzaken zijn. "De N50 staat bekend als een van de wegen in ons gebied waar de meeste ernstige verkeersongevallen plaatsvinden", meldt de verkeerspolitie. "Dat deze controles nodig zijn, blijkt maar weer, want van het aantal boetes vandaag zijn wij toch wel geschrokken."

Er werden namelijk 88 bestuurders staande gehouden voor het vasthouden van de telefoon. In werkelijkheid waren het er zelfs meer. De politie kon namelijk maar op één rijrichting controleren en kwam af en toe zelfs motoragenten te kort om alle overtreders uit het verkeer te halen.

Veel te snel

Ook kregen 18 bestuurders boetes voor zaken als het niet dragen van de gordel, rijden zonder rijbewijs en technische gebreken. Ook werd er op snelheid gecontroleerd. Ruim honderd bestuurders overtraden de maximumsnelheid van honderd kilometer per uur, met als uitschieter een snelheid van 143 kilometer per uur.

De politie kondigt aan de controle op korte termijn te gaan herhalen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
112 NIEUWS KAMPEN IJSSELDELTA
Deel dit artikel: