nieuws

Wethouder Welman van Enschede: Pensioen opeten voor bijstand van de baan

Het idee van de gemeente Enschede om mensen hun pensioen op te laten maken voordat zij aanspraak kunnen maken op een bijstandsuitkering is van de baan. Dat schreef wethouder Patrick Welman gisteravond op Twitter.
Letterlijk schreef Welman in een twittergesprek met SP-Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt: "Van de baan. Altijd welkom om te informeren over problematiek en samen zoeken naar oplossingen." Gisteren werd ook al bekend dat staatssecretaris Klijnsma niet achter het Enschedese plan staat. Ze zei dat er niet getornd mag worden aan het doel van een pensioen; een oudedagsvoorziening.

'Zit je aan open zenuw dan Den Haag in rep en roer'

In een interview op Radio Oost zegt Welman blij te zijn dat de Enschedese problematiek nu ook wordt gehoord in Den Haag. "We hebben het eerst op een nette manier geprobeerd, maar toen bleef de deur dicht. En als je de open zenuw van dit land raakt, dan is heel Den Haag in rep en roer. Maar nu krijg ik wel de mogelijkheid om de problematiek van Enschede onder de aandacht te brengen." Vandaag heeft Welman een gesprek met staatssecretaris Klijnsma.

'Plan schiet door sociale ondergrens'

Welman zegt blij te zijn dat het plan van de baan is, want hij vindt ook dat je door de sociale ondergrens schiet als je op deze manier aan de pensioenen zit. "Een oplossing hebben we wel in gedachten, maar de staatssecretaris is bepalend of de eis dat we ons tekort op de bijstand van 1, 3 miljoen euro zelf moeten betalen van tafel is. Daar ga ik over in gesprek."  
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.