Nieuws

Zwollenaar aangehouden bij grote drugsvangst in Almere

Zwollenaar aangehouden bij grote drugsvangst in Almere
Zwollenaar aangehouden bij grote drugsvangst in Almere © Politie
Bij een spectaculaire drugsvangst in Almere is deze week een man uit Zwolle aangehouden. De politie ontdekte een verborgen ruimte in een vrachtwagen. Er werden 600.000 xtc-pillen aangetroffen. In totaal zijn vijf personen aangehouden.
Op een bedrijventerrein in Almere zag de politie van de Landelijke Eenheid een persoon meelopen met een vrachtwagen die het bedrijventerrein afreed. Die persoon maakte een gespannen indruk. De vrachtwagen werd gevolgd door een bestelbusje. De politie besloot daarop beide voertuigen te controleren.
De pillen rolden naar mijn oren
"De chauffeur gaf een chauffeurspas van iemand anders en vertelde dat zijn vrachtwagen leeg was. Hij deed de laadruimte voor ons open en ik keek in een lege oplegger", aldus een woordvoerder van de politie. "Ik zag dat het kopschot er afwijkend uitzag. We hebben de binnenkant en de buitenklant aan de voorkant van het laadgedeelte opgemeten en toen bleek dat er tien centimeter ruimte tussen zat. Toen ik de planken, die tegen het kopschot aangetimmerd waren, loswrikte en er een plank los kwam, rolden de pillen naar m’n oren.’

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.