CDA in Tweede Kamer pleit voor onderzoek naar ongelukken op N50

Er moet een onderzoek komen naar de zware ongelukken die regelmatig plaatsvinden op de N50. Daarvoor pleit CDA-Kamerlid Jaco Geurts in een motie die hij indiende in de Tweede Kamer.

Volgens Geurts zou het het beste zijn als de N50 zo snel mogelijk wordt aangepakt. "Maar we hebben in heel Nederland veel problemen met infrastructuur, waar relatief weinig geld voor beschikbaar is " zegt Geurts tegen Omroep Flevoland. Het gaat om anderhalf miljard euro, wat nog niet begroot is volgens Geurts.

Boetes

Gisteren nog werden ruim tweehonderd boetes uitgedeeld op de N50 tussen Kampen en Zwolle, door de politie omschreven als 'ongevalsweg'. Volgens de politie een schrikbarend hoog aantal op een weg waar het regelmatig mis gaat. Veel bestuurders hadden een mobiele telefoon vast tijdens het bellen of reden te hard.

Een zorgelijk resultaat, aldus de politie. "De N50 staat bekend als een van de wegen in ons gebied waar de meeste ernstige verkeersongevallen plaatsvinden", meldt de verkeerspolitie. "Dat deze controles nodig zijn, blijkt maar weer, want van het aantal boetes vandaag zijn wij toch wel geschrokken."

Volgende week wordt de motie van Geurts in stemming gebracht in de Tweede Kamer. Als de motie wordt aangenomen, dan zou het onderzoek in het najaar klaar moeten zijn.

Geurts roept in de motie op om goed te kijken naar maatregelen die genomen kunnen worden om de weg veiliger te maken waardoor de kans op ernstige ongelukken afneemt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
KAMPEN ZWOLLE N50
Deel dit artikel: