Nieuws

Hengelose familievete loopt uit op schietpartij: "Ik maak jullie dood"

Bij het huis aan de Kellingstraat in Hengelo werd door de brievenbus geschoten
Bij het huis aan de Kellingstraat in Hengelo werd door de brievenbus geschoten © News United - Dominique Gemser
Zes jaar lang liggen ze al met elkaar overhoop, een Hengelose broer en zus. Die ruzie zou al twee keer geleid hebben tot een schietpartij, waarvan de tweede afgelopen maart was. Justitie verdenkt het broertje ervan dat hij meerdere malen door de brievenbus van zijn zus heeft geschoten, terwijl zij met haar man en kleine kinderen thuis was.
Volgens het OM gaat het om een poging doodslag. Kort voordat er geschoten werd bij het huis aan de Coba Kellingstraat, kreeg de zwager een telefoontje: "Kom naar buiten, of ik maak jullie allemaal dood." Toen de zwager vroeg wie er aan de andere kant van de lijn was, hoorde hij naar eigen zeggen: "Ik ben het broertje van je vrouw."

Scooter

Het gezin ging naar boven uit angst, daarna werd er meerdere malen door de brievenbus geschoten. Niemand raakte gewond. Getuigen hebben een man met een stoppelbaard weg zien rijden op een retro-scooter. "Er stond een letter op die scooter", zeggen de getuigen tegen de recherche.
De broer is een dag na het schietincident aangehouden, bij zijn huis stond een retro-scooter geparkeerd. Op het scherm prijkte de letter 'R'. De broer vertoonde inderdaad ongeschoren wangen, maar volgens zijn advocaat was dat "een baard van weken en geen stoppelbaardje."

Onderbuikgevoel

Ook wijst de verdediging van de broer erop dat de zus en zwager zijn cliënt niet hebben gezien. "Daarnaast zijn ze het niet met elkaar eens, of ze de stem van hem hebben herkend." Volgens de advocaat wijzen ze het broertje aan als dader vanuit een onderbuikgevoel: "er is ruzie met hem, dus hij zal het wel gedaan hebben." Waarover de familievete gaat, is niet duidelijk geworden.
Het politieonderzoek is nog niet helemaal afgerond. Zo worden kledingstukken van het broertje nog onderzocht op eventuele aanwezigheid van kruitresten. Ook wordt nog onderzocht of er dna-materiaal van de dader bij het beschoten huis is achtergelaten. De broer blijft voorlopig achter tralies, zijn psyche gaat worden onderzocht.
Het strafproces dient half september.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.