nieuws

Tonia Dabwe - met hart en ziel strijden tegen ebola

Tonia Dabwe
Tonia Dabwe
Tonia Dabwe uit Deventer is geboren en getogen in Liberia, waar ze op 17-jarige leeftijd moest vluchten vanwege de burgeroorlog. Via de Mineke Foundation zet ze zich sinds 2009 met hart en ziel in voor haar geboorteland. Nu wil ze met de Foundation de Liberiaanse bevolking bewust maken van de gevaren van Ebola, dit doet ze via de Ebola Awareness Campaign. Tonia doet vanavond haar verhaal in En Dan Nog Even Dit.
Tonia heeft de Mineke Foundation in 2009 opgericht, om een vervolg te geven aan het levenswerk van haar Nederlandse moeder en Liberiaanse vader. In mei 2013 werd Tonia Dabwe vanwege de Mineke Foundation verkozen tot International African Woman of the Year. Wat is er sinds de verkiezing gebeurd met Tonia? Waarom grijpt de ebola-crisis haar zo aan en wat kunnen ze met de foundation doen aan de problematiek?
Ook Almeloër Abdullah Kamara, voorzitter van de stichting Netlib, een hulporganisatie voor Liberia, is vanavond te gast. Kamara, geboren in Liberia en sinds 1995 woonachtig in Nederland, wil een actie opzetten om geld in te zamelen voor de bestrijding van ebola en hulpverlening aan zijn geboorteland. In navolging van het principe van de zogenoemde Ice Bucket Challenge, wil Kamara op vrijdag 3 oktober in Almelo een zo lang mogelijke menselijke ketting maken. “En daarna dagen we andere dorpen en steden uit om een langere ketting te maken. En daaromheen kunnen natuurlijk allerlei sponsoractiviteiten opgezet worden. Doel is uiteindelijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen", zegt Kamara.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.