nieuws

Meer snelheidscontroles in IJhorst, Ommen, Raalte en in Colmschate

Meer snelheidscontroles
Meer snelheidscontroles
De politie gaat de komende tijd vaker controleren op Overijsselse wegen die erom bekend staan dat er vaak te hard wordt gereden. Als een hardrijder wordt betrapt, dan volgt er direct een bekeuring. Omwonenden van de wegen klagen al langere tijd dat ze zich onveilig voelen doordat er zo hard gereden wordt.
De politie hoopt de gevaren op de wegen een halt toe te roepen met de extra snelheidscontroles. De wegen die extra worden gecontroleerd zijn 60 km wegen in IJhorst (de Heerenweg), Beerzerveld (de Beerzerhaar), Raalte (de Portlanderdijk) en een 30 km weg in Colmschate (de Somervaart).
Een controle vandaag in de avondspits bij Beerzerveld leverde meteen vijf keer een proces verbaal op. Hoogst gemeten snelheid was 104 kilometer per uur, waar 60 is toegestaan.

Paar jaar geleden was actie succesvol

Enkele jaren geleden voerde de politie ook een tijd vaker controles uit op wegen waar zich gevaarlijke situaties voordeden. Volgens de politie hielp dit goed, want het aantal klachten nam af. Omdat er de laatste tijd weer vaker geklaagd wordt, zijn er opnieuw extra controles aangekondigd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.