nieuws

Ziek personeelslid vliegbasis Twenthe kreeg 100.000 euro schadevergoeding

Ziek personeelslid kreeg schadevergoeding
Ziek personeelslid kreeg schadevergoeding
Een 61-jarige oud-werknemer van de vliegbasis Twenthe heeft jaren geleden een schadevergoeding gekregen van Defensie. De man uit Borne kreeg 100.000 euro. Zijn toenmalige advocaat heeft dat bevestigd.
De man uit Borne werkte in de jaren '80 en '90 in de verfspuiterij in hangar 17. Hij werd ziek door het kankerverwekkende chroom 6 in de expoxyverf, waarmee vliegtuigen werden bewerkt.
In een gesprek met de TC Tubantia zegt de oud-werknemer dat Defensie na een juridische strijd van 14 jaar over de brug kwam. Voorwaarde was wel dat de man uit Borne niet naar de rechter zou stappen. Uit het dossier van de man blijkt dat personeel in de jaren '80 al ongerust was over het werken met de gevaarlijke coating.

"Defensietop deed niets"

Dat beeld wordt bevestigd door een andere oud-werknemer uit De Lutte die donderdag zijn verhaal deed bij TV Oost. Ook hij werd ziek. De man beschikt over rapportages van de arbeidsinspectie die ook melding maakt van onveilige werkomstandigheden, maar de Defensietop deed niets met de aanbevelingen.
Beide slachtoffers hebben zich gemeld bij de Hengelose letselschadespecialist Drost. Minister Hennis van Defensie heeft inmiddels aangekondigd het onderzoek naar de giftige verf te zullen uitbreiden.
Bekijk ook het dossier 'Gifverf bij Defensie'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.