Nieuws

Drukte bij testlocaties voor evenementen; in Hengelo veel Denen in de rij

Drukte alom vandaag bij de verschillende testlocaties in de regio. Als voorbereiding op de eerste dag dat het officieel weer mag om naar de kroeg, de discotheek of de nachtclub te gaan, bereiden veel Overijsselaars zich voor door de verplichte coronatest te doen. Bij de testlocatie in Hengelo liep de wachttijd zelfs op tot meer dan anderhalf uur.
Deense supporters meldden zich vandaag massaal in Hengelo voor een coronatest, omdat het de eerste testlocatie na de grensovergang is waar ze terecht konden. Of ze nou gevaccineerd waren of niet, de Denen moesten een coronatest ondergaan om in de Arena vanavond bij de achtste finale van Denemarken tegen Wales te kunnen zijn. De aanwezigheid van de vele -rood uitgedoste- Deense voetbalsupporters betekende extra lang wachten voor iedereen.
Ondanks alles had iedereen in de rij het wachten er wel voor over om vanavond eindelijk weer eens 'los' te kunnen gaan. Afspraken moeten worden gemaakt op de website van Testen voor Toegang. Op de locaties en online is het zo druk dat je voor het testen 'even' tijd moet vrijmaken.
Landelijk zijn er voor vandaag 100.000 tests geboekt. Op de meeste plekken zijn de wachttijden beperkt. Gisteren ontstonden er achterstanden in de terugkoppeling van de testuitslagen vanwege een hackpoging.
Denen laten zich in Hengelo testen
Denen laten zich in Hengelo testen © RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.