Nieuws

Traumahelikopter start niet; zwaargewonde fietser Den Ham alsnog met ambulance naar ziekenhuis

Traumaheli start niet; slachtoffer alsnog met ambulance naar ziekenhuis
Traumaheli start niet; slachtoffer alsnog met ambulance naar ziekenhuis © News United Kevin Gerrits
Een fietser is aan het begin van de avond ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeluk bij de rotonde aan de Marleseweg in Den Ham. De fietser zou met een Duitse traumahelikopter naar het ziekenhuis worden overgevlogen, maar na twee mislukte starts van het toestel werd de zwaargewonde fietser alsnog in het bijzijn van een trauma-arts met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
Over de toedracht van het ongeluk is nog veel onduidelijk. Eerst leek het erop dat het om een fietsongeluk zou gaan, maar later bleek dat er ook een auto bij de aanrijding betrokken was. De auto is op last van het ambulancepersoneel op een andere plek neergezet. Er zou ook een tweede fietser bij het ongeluk betrokken zijn. Die kwam met de schrik vrij.
Fietser zwaargewond bij verkeersongeluk in Den Ham
Fietser zwaargewond bij verkeersongeluk in Den Ham © ProNews
Na de melding van het ongeluk spoedden hulpdiensten zich naar de rotonde, die werd afgezet. Ook na de hulpverlening blijft de rotonde naar verwachting nog enige tijd afgesloten voor onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.
De gemeente Twenterand heeft hekken rond de helikopter gezet. Zondagochtend is de heli gerepareerd en weer vertrokken richting thuisbasis Rheine. Wat de oorzaak van de storing was, is onbekend.
De gemeente plaatst hekken rond de helikopter
De gemeente plaatst hekken rond de helikopter © NewsUnited / Freddy Gerrits

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.