nieuws

Go Ahead Eagles mist vier vaste krachten tegen FC Twente

Go Ahead Eagles moet het zaterdag in de derby tegen FC Twente doen zonder een aantal vaste krachten. Van Alex Schalk (hamstringblessure) en Bart Vriends (schorsing) was al bekend dat ze niet zouden spelen en vrijdag maakte Foeke Booy bekend dat ook Deniz Türüç en Lesly de Sa niet op tijd fit zijn. Booy bekeek het positief: "Het geeft kansen voor andere jongens."
Naast de wedstrijd tegen FC Twente dreigt Türüç nog twee wedstrijden te missen. De middenvelder liep eerder deze week een klein scheurtje in de voorste band van zijn rechterenkel op. Het herstel vergt volgens Booy twee tot vier weken. Lesly de Sa leek op de goede weg, maar had na de dinsdagtraining toch weer last van de rug. Een MRI-scan moet nu uitsluitsel geven.
Ondanks de flinke reeks afwezigen, reist Foeke Booy met een gevoel af naar Enschede: "We hebben dit seizoen een selectie waarmee we dit kunnen opvangen, dat was vorig jaar wel anders." De oefenmeester weigert dan ook af te wijken van de gebruikelijke tactiek: "Ik ga niet meteen alles omgooien. We gaan Twente met lef bestrijden, dan zijn er zeker mogelijkheden."
Daarnaast ligt volgens Booy de druk bij FC Twente, dat dit jaar nog geen officiële wedstrijd wist te winnen. "Daarom was het lekker dat wij uiteindelijk wel van Willem II wonnen. Zij hebben juist zoveel moeite met winnen dit jaar en moeten wel winnen zaterdag."
Naast alle blessuregevallen was er ook goed nieuws voor Go Ahead Eagles. Giliano Wijnaldum is voldoende hersteld en zal tegen Twente terugkeren in de basis. Ook Lars Lambooij en Mawouna Amevor zijn op de weg terug. Laatstgenoemde zal met de selectie afreizen naar De Grolsch Veste.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.