nieuws

Acties in grensgebied tegen tol op Duitse wegen

De burgemeesters van Nordhorn en Losser hebben nieuwe acties aangekondigd in de strijd tegen tolheffing op alle Duitse wegen.
Er wordt een protest-fietstour gehouden van Denekamp naar Nordhorn en op de belangrijkste koopzondag van het jaar in Nordhorn, op 9 november, moeten alle Nederlanders in Nordhorn symbolisch tol betalen; om die nieuwe grenzen over te kunnen krijgen ze een vignet.
De acties moeten de Duitse politiek laten zien dat tolheffing, zeker in de grensregio, niet gewenst is. In oktober komt er een wetsvoorstel over de tolheffing. Burgemeester Sijbom van Losser hoopt dat daar de protesten van de afgelopen tijd in doorklinken. "Ik hoop dat de minister de grensregio ontlast".
In de grensgebieden is de weerstand het grootst omdat gemeenten aan weerszijden vermoeden dat er minder handelsverkeer is en minder mensen aan de andere kant van de grens inkopen gaan doen. "In Hannover of Berlijn speelt dat niet zo, Duitsers krijgen het geld terug", aldus Sijbom. In Duitsland is er steeds meer politieke verdeeldheid over de tolheffing.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.