nieuws

Opnieuw otter overreden in Overijssel, zorgen om otterpopulatie

Opnieuw otter doodgereden
Opnieuw otter doodgereden
Op de N337 bij Windesheim is vanochtend een otter overreden. Dat meldt de Stichting Otterstation Nederland.
Volgens de stichting gaat het om een mannelijke otter. In augustus werden ook al twee otters overreden. De otter werd 12 jaar geleden uitgezet in de Kop van Overijssel omdat het dier in 1988 in Nederland uitstierf. Belangrijke oorzaak van het uitsterven was toen ook het verkeer. Het vermoeden is dat er op dit moment zo'n 100 otters in Nederland leven.
De Stichting Otterstation Nederland vindt dat er in Nederland te veel otters overreden worden. Vorig jaar kwam volgens de stichting maar liefst 30 procent van alle otters in Nederland terecht onder de wielen van een auto, aldus directeur Addy de Jongh: "De afgelopen jaren nam het aantal verkeersslachtoffers per jaar toe. Dit jaar is dat aantal tot op heden afgenomen. Dat is een slecht teken, want algemeen wordt aangenomen dat het aantal verkeersslachtoffers gelijke tred houdt met de populatie ontwikkeling. Dit zou er dus op kunnen wijzen dat de Nederlandse otter populatie aan het afnemen is."
Volgens De Jongh is niet uitgesloten dat de otterpopulatie door de ongelukken op de weg in elkaar klapt en de otter opnieuw uitsterft in Nederland.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.