nieuws

Nachtelijke achtervolging dwars door Enschede, twee mannen in Losser opgepakt

Bestuurder reed zonder geldig rijbewijs
Bestuurder reed zonder geldig rijbewijs
Na een achtervolging dwars door Enschede afgelopen nacht, heeft de politie twee inwoners van Losser opgepakt voor gevaarlijk rijgedrag, rijden onder invloed, rijden met een ongeldig rijbewijs en verzet bij een aanhouding.
De twee mannen, van 27 en 33 jaar, werden door agenten gezien op de Wenninkgaarde in het centrum van Enschede. Ze reden zonder verlichting, slingerend over de weg en raakten een stoeprand. Toen de politie de auto daarom aan de kant wilde zetten, reed de auto er vandoor.
Na een achtervolging met hoge snelheid dwars door Enschede, door het buitengebied richting Losser, stopt de auto op de Vlasakker in Losser en stappen de twee mannen uit. De bestuurder rent hard weg, zijn passagier probeert de politieagenten tegen te houden. Daarop arresteren de agenten hem, de bestuurder wordt later op de Hogeweg opgepakt.
De bestuurder weigert een alcoholcontrole, maar het vermoeden bestaat dat hij teveel gedronken had. Zijn rijbewijs bleek later al ongeldig verklaard, omdat hij eerder al opgepakt werd voor het rijden onder invloed. Beide mannen zijn vastgezet. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.