nieuws

Crowdfunding bloemenranden Twenterand; gemeente is eerste investeerder

Zet Twenterand in Bloei!
Zet Twenterand in Bloei!
Zaterdag heeft wethouder Engberts namens gemeente Twenterand de eerste inleg gedaan voor het project ‘Twenterand Bloeit’. Hiermee investeert de gemeente voor drie jaar in 1.000 vierkante meter bloemenrand. Tegelijkertijd werd het startschot gegeven voor de crowdfunding campagne ‘Zet Twenterand in Bloei!’
Met de campagne wil de Agrarische Natuurvereniging Land&Schap de komende jaren in het buitengebied van Twenterand bloemenranden langs waterwegen en fiets- en wandelpaden aanleggen. Door de aanleg wordt een bijdrage geleverd aan een mooi en divers buitengebied. Agrariërs worden opgeroepen om deel te nemen en burgers en bedrijven worden gevraagd te investeren in de eigen leefomgeving. Het streven is om minimaal 10.000 vierkante meter rand aan te leggen. Volgens de natuurvereniging is het cultuurlandschap door intensivering van de landbouw verarmd.
Om de bloemenranden in te kunnen zaaien en een vergoeding aan de agrariërs te kunnen betalen wordt geld ingezameld via crowdfunding. De kosten bedragen €1,50 per vierkante meter voor 3 jaar. De bloemenranden hebben een breedte van minimaal 3 meter. Er is keuze uit verschillende oppervlaktes om in te investeren: 10, 20, 50, 100, 500 of 1.000 vierkante meter.

De Agrarische Natuurvereniging Land&Schap is werkzaam in de gemeenten Twenterand, Hellendoorn en Rijssen-Holten. Zij heeft als doel om agrarisch natuur- en landschapsbeheer te stimuleren, kennis over te dragen en de afstand tussen boer en burger te verkleinen. Daarnaast krijgt de vereniging een belangrijke rol in de agrarische collectieven die vanaf 2016 verantwoordelijk zijn voor het inzetten van subsidies voor agrarisch natuurbeheer. De vereniging vormt straks de schakel tussen overheid en agrariërs en andere grondeigenaren als het gaat om het afsluiten van contracten voor agrarisch natuurbeheer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.