Nieuws

Het werk zit erop voor de studenten in de onderwijsteststraat in Zwolle

Het werk zit erop voor de studenten in de onderwijsteststraat in Zwolle
Het werk zit erop voor de studenten in de onderwijsteststraat in Zwolle © Getty Images / Okan Celik
De snelteststraat die in oktober vorig jaar door de acht Zwolse mbo- en hbo-scholen is opgericht voor het kunnen sneltesten van hun eigen leraren, sluit morgen de deuren. De teststraat werd bemenst door studenten van de scholen.
De sluiting heeft te maken met de snelle terugname van het aantal testaanvragen, wat weer te maken heeft met de afname van het totaal aantal besmettingen in Nederland. Daarnaast is het voor de scholen lastig om in de zomermaanden de snelteststraat met eigen studenten te kunnen blijven bemensen. De huidige stageperiodes lopen immers eind juni of begin juli af.
De snelteststraat van de Zwolse scholen werd gerund door hbo-studenten Verpleegkunde en mbo-studenten Doktersassistent, Beveiliging en Hospitality. Naast de eigen medewerkers van de acht onderwijsinstellingen konden ook medewerkers van externe partijen bij de teststraat terecht.

Beste leerbedrijf

Volgens de scholen is de teststraat een succes geweest: "De onderwijsinstellingen hebben onnodig uitval van fysieke lessen kunnen voorkomen en ruim honderd studenten hebben een maatschappelijk zeer relevante stage kunnen vervullen." Vorige maand won de teststraat de publieksprijs voor het beste leerbedrijf tijdens het mbo Ambassadeursgala.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.