Nieuws

Wat vind jij: Is het een goeie zaak dat Ali Express duurder wordt?

Wat vind jij? Stem en reageer
Wat vind jij? Stem en reageer © Getty Images Plus/iStock
Telefoonhoesjes, schoonmaakmiddelen, plastic rietjes en nog veel meer artikelen tegen spotprijzen. Veel Nederlanders bestellen weleens producten van Ali Express omdat dan veel geld wordt bespaard. Maar daar komt een einde aan. Vanaf 1 juli worden producten onder de 22 euro een stuk duurder.
Bestellingen van buiten de Europese Unie met een waarde lager dan 22 euro waren voor 1 juli nog vrij van BTW en inklaringskosten. Maar door een wetswijziging is dat niet meer zo. Waardoor de goedkope producten duurder worden. Het idee erachter: een eerlijk speelveld creëren voor Nederlandse bedrijven.

Hoeveel meer ga je betalen?

Dat is nog niet helemaal duidelijk. Maar de consument gaat sowieso 21 procent BTW betalen over producten. En PostNL geeft al wel aan dat de consument inklaringskosten gaat betalen. Dus dat het een stuk duurder wordt, staat vast.

Wat vind jij hier van? Is dit een goeie zaak?

Wij stoppen per vrijdag 2 juli met de 'Wat Vind Jij?' op onze site en in onze app. We blijven graag met jullie in gesprek over het nieuws in Overijssel via onze social media-kanalen. Ook zal er nog steeds regelmatig een stelling of een vraag voorbij komen, waarbij we jou vragen je mening te geven over zaken die spelen in onze provincie. Alleen niet meer op dagelijkse basis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.