Sport

Handbalster Martine Smeets in definitieve selectie Oranje voor Spelen

Martine Smeets gaat naar Tokio
Martine Smeets gaat naar Tokio © Orange Pictures
Het is geen verrassing, maar nu wel definitief: handbalster Martine Smeets uit Geesteren behoort tot de definitieve selectie van Oranje voor de Olympische Spelen, die deze zomer in Tokio worden gehouden.
Bondscoach Emmanuel Mayonnade heeft de ervaren hoekspeelster opgenomen in zijn definitieve selectie van veertien speelsters. Smeets was er in 2016 ook bij op de Spelen in Rio, toen Oranje als vierde eindigde.
De ploeg voor Tokio telt nog zeven speelsters die er vijf jaar geleden bij waren: keepster Tess Wester, de opbouwsters Lois Abbingh, Laura van der Heijden en Kelly Dulfer, spelverdeelster Nycke Groot, cirkelspeelster Danick Snelder en de hoekspeelster Angela Malestein. Debbie Bont behoorde destijds tot de reserves, maar heeft nu een plek in de definitieve selectie bemachtigd. Bo van Wetering, Dione Housheer, Merel Freriks, Inger Smits en Rinka Duijndam maken hun olympisch debuut.

Geen Lipman

Mayonnade kan niet zijn beste ploeg naar Tokio sturen. Niet alleen Polman, ook Delaila Amega en Jessy Kramer haakten af met blessures. Yvette Broch, die ook terugkeerde in de ploeg na meer dan twee jaar afwezigheid, besloot toch niet mee te gaan naar Tokio. Ze wil zich niet laten vaccineren en vreesde voor een te afgezonderde positie tijdens de Spelen. Doelvrouw Annick Lipman uit Zwolle behoorde wel tot voorlopige selectie van Mayonnade, maar overleefde de schifting niet.
Oranje oefent in aanloop naar de Spelen in de Maaspoort van Den Bosch nog tegen Zweden (2 juli) en Rusland (4 juli). De eerste wedstrijd op de Spelen is op 25 juli tegen thuisland Japan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.