nieuws

Kanker heb je niet alleen

Lucy Nijhuis uit Saasveld
Lucy Nijhuis uit Saasveld
Lucy (1960) en Frans Nijhuis (1957) zijn drie jaar getrouwd wanneer bij Frans in 1987 Acute Meloïde Leukemie wordt geconstateerd. De gevolgen van de ziekte zijn enorm ingrijpend, niet alleen voor de jonge varkensboer Frans, maar ook voor Lucy, als partner. Ze zet haar gevoelens op papier en verwerkt het in een boek 'Opnieuw aanraken na kankertherapie'.  Vanavond in En Dan Nog Even Dit: Lucy Nijhuis uit Saasveld.

Opnieuw aanraken na kankertherapie

In november 2000 is  'Opnieuw aanraken na kankertherapie' verschenen. In het boek beschrijft Lucy haar schuldgevoelens bij het vragen om onder andere sexuele aandacht. De zichtbare en onzichtbare gevolgen van kanker worden in het boek sterk beschreven. Het is een emotionele achtbaan bestaande uit angst, machteloosheid, wanhoop en teleurstelling. In november 2007 is Frans Nijhuis op 50-jarige leeftijd overleden.

Houvast voor elkaar

De Universiteit Twente en de Vrije Universiteit Amsterdam hebben, met financiële steun van KWF Kankerbestrijding en de Stichting Alpe d’HuZes de cursus  ‘Houvast, voor elkaar’ ontwikkeld. De onlinecursus is bedoeld voor partners van mensen die kanker hebben. Onderzoekster Nadine Köhle van de Universiteit Twente is betrokken geweest bij de ontwikkeling van www.houvastvoorelkaar.nl en zal vanavond eveneens aanschuiven in En Dan Nog Even Dit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.