Nieuws

Sander de Rouwe (40) wordt de nieuwe burgemeester van Kampen

Gemeenteraad Kampen beveelt Sander de Rouwe aan als nieuwe burgemeester
Gemeenteraad Kampen beveelt Sander de Rouwe aan als nieuwe burgemeester © Gemeente Kampen
Sander de Rouwe (40) is voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Kampen. Dat maakte de vertrouwenscommissie gisteravond bekend tijdens een raadsvergadering. De gemeenteraad ziet in de CDA'er de energieke verbinder die gezocht werd als opvolger van Bort Koelewijn. De Rouwe is op dit moment nog gedeputeerde van de provincie Friesland.
De CDA'er volgt daarmee Bort Koelewijn op, die na een burgemeesterschap van twaalf jaar in oktober het stokje doorgeeft. In totaal meldden dertig mensen zich als opvolger van Koelewijn. Onder hen waren zeven vrouwen en 23 mannen. Uiteindelijk is het dus CDA-lid Sander de Rouwe geworden.
De gemeenteraad vindt De Rouwe energiek en benaderbaar. "Ook brengt hij een breed netwerk mee en hij straalt vertrouwen uit. De bestuurlijke processen zijn hem niet vreemd. Hij schakelt gemakkelijk tussen wat er speelt op persoonlijk en straatniveau en wat zich afspeelt in grotere bestuurlijke verbanden", staat in een persbericht van de gemeente.

Sander de Rouwe

De 40-jarige woont met zijn gezin in Bolsward. Voordat hij gedeputeerde van de provincie Friesland werd, was hij acht jaar lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Ook was hij raadslid in Bolsward.
De benoeming van De Rouwe als nieuwe burgemeester wordt past definitief nadat de koning het besluit bekrachtigd heeft. Naar verwachting zal dit 1 oktober gebeuren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.