Nieuws

Brand in voormalige Gasterij De Blauwe Hand in Wanneperveen is aangestoken

Voormalig hotel aan de Venerweg bij Wanneperveen staat in brand.
Voormalig hotel aan de Venerweg bij Wanneperveen staat in brand. © Colin Coule
De politie gaat ervan uit dat de brand in de voormalige Gasterij De Blauwe Hand in Wanneperveen is aangestoken. Er is nog niemand aangehouden. De brand verwoestte het pand in de nacht van 14 op 15 juni. Er raakte niemand gewond.
Al snel bleek dat de politie het pand had aangewezen als plaats delict. Inmiddels heeft de politie bevestigd dat ze uitgaat van brandstichting en dat het onderzoek nog in volle gang is.
"Maar dat kost tijd. Brandonderzoeken zijn om meerdere redenen complex, bijvoorbeeld omdat veel materiaal bij een brand verloren gaat. Dat neemt niet weg dat we er volop mee bezig zijn en erachter willen komen wie er verantwoordelijk is", mailt een politiewoordvoerder.

Uitslaande brand

Het vuur ontstond rond twaalf uur 's nachts in het voormalige hotel aan de Veneweg. Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen al uit het dak. Er waren ten tijde van de brand zeven mannen in het pand aanwezig, waarschijnlijk arbeidsmigranten die daar tijdelijk verbleven. Ze werden gewaarschuwd door een brandalarm en konden op tijd naar buiten.
De brand ontstond in een deel waar een rieten dak op zit. Ook kwam er veel rook vrij bij de brand.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.