nieuws

Op de tractor naar de Zuidpool

Manon Ossevoort, het trekkermeisje uit Vriezenveen, vertrekt eind oktober op de tractor naar de Zuidpool. Na een lange en intensieve trainingsperiode gaat het dan toch echt gebeuren. En daarmee komt de langgekoesterde wens van Manon uit. Vanavond in En Dan Nog Even Dit praten we met deze avonturier over de bijna onmogelijke reis.
In 2005 begon ze aan haar reis. Maar na 3,5 jaar, toen ze Kaapstad in Zuid-Afrika had bereikt, moest ze noodgedwongen stoppen. De ijsbreker die haar naar Antartica zou brengen had de haven voortijdig verlaten voor een klus elders. Maar Manon gaf niet op. Ze benaderde talloze bedrijven en mensen die haar zouden kunnen helpen om haar reis af te maken. Nu heeft ze het voor elkaar.

Manon Ossevoort kwam in contact met een van de grootste tractorbouwers ter wereld en die was bereid haar te helpen. Dit najaar vertrekt Manon met een speciaal geprepareerde Massey Ferguson 5610 naar de Zuidpool. Momenteel volgt ze haar laatste trainingsstage en eind oktober start de expeditie naar de zuidpool. Daarbij krijgt zij ondersteuning van een technisch team van tractorbouwer Massey Ferguson.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.