Betaald voetbal

FC Twente legt Vaclav Cerny definitief vast

Vaclac Cerny
Vaclac Cerny © Orange Pictures
Vaclav Cerny blijft bij FC Twente. De aanvaller werd vorig jaar gehuurd van FC Utrecht en is nu definitief vastgelegd door de Enschedeërs. Hij tekende voor twee jaar.
Cerny begon vorig jaar fantastisch aan het seizoen en was erg belangrijk. Een zware knieblessure gooide kort na de winterstop echter roet in het eten. Momenteel is de Tsjech nog aan het revalideren. "Ik ben heel blij met het vertrouwen van FC Twente", zegt de aanvaller. "Ik voel me hier in de omgeving fantastisch thuis en ik krijg van binnen en buiten de club alle steun. Dat geeft me kracht. Het is nu mijn drive om dat terug te geven als ik terug ben op het veld.” Cerny herstelt momenteel van zijn knieblessure. “De stappen die ik maak voelen goed. Ik train nog in de gym en werk toe naar het moment dat ik op trainingsveld verder ga opbouwen."

Volle Grolsch Veste

"Het mag duidelijk zijn waar ik mij op verheug. Ik kan niet wachten om komend seizoen voor het eerst als speler van FC Twente in een volle Grolsch Veste te spelen. Daar kijk ik echt naar uit. Supporters, ik blijf knokken, ik zie jullie snel."

Bijzonder

"Het is heel bijzonder dat Vaclav definitief naar FC Twente komt", vertelt technisch directeur Jan Streuer. "We hadden nooit kunnen denken dat een speler die zo goed aan het seizoen begon als hij, een half jaar later een speler van ons zou worden. Vaclav is nog jong, heeft nog alle kansen en we hebben er alle vertrouwen in dat hij na zijn blessure weer op een heel goed niveau terugkomt, zeker met zijn mentaliteit."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.