Nieuws

Explosiegevaar in binnenstad van Zwolle door gaslek

Bij zaagwerkzaamheden in een leegstaand winkelpand aan de Weeshuisstraat in Zwolle is vrijdagmiddag een gasleiding geraakt. Aangezien er explosiegevaar was, werd een groot gebied afgezet. Bewoners en winkeliers van omliggende panden werden geëvacueerd en opgevangen in café Tagrijn. Inmiddels is het lek gedicht.
De Veiligheidsregio IJsselland zette de Weeshuisstraat, Nieuwstraat, Spiegelstraat, Broerenstraat en Kleine Aa af. "Het is een penibele situatie", reageert voorlichter Diana Inkelaar van de veiligheidsregio. Naast een paar woningen werd ook drogisterij Kruidvat en boekenwinkel Waanders in de Broeren ontruimd.

Moeilijk af te sluiten

De brandweer had moeite om het gas af te sluiten. Daarom werd Enexis erbij gehaald, maar die had aanrijtijd nodig waardoor er een gevaarlijke situatie ontstond. Het gas hoopte zich op in het pand. Daardoor ontstond er een acuut explosiegevaar. Door leidingen in de straat te dichten heeft Enixis het gas af kunnen sluiten. Kort daarna kon het leegstaande pand worden ontlucht werd de omgeving weer vrijgegeven.
Hulpdiensten overleggen met elkaar
Hulpdiensten overleggen met elkaar © RTV Oost / Mark Bakker

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.