nieuws

Hellendoorn Rally zonder proeven in Daarle en Almelo, Dennis Kuipers grote favoriet

De klassementsproeven bij Daarle en Almelo zijn dit jaar niet opgenomen in de Hellendoorn Rally.
Bij Daarle werd er volgens de organisatie en politie te veel gedronken door de toeschouwers, stelt voorzitter Anno Bakker. In totaal gaat de 33ste editie, van één van de grootste rally's van ons land, dit weekend over 210 kilometer. Vorig jaar moesten de deelnemers nog 150 kilometer afleggen in Overijssel. De populaire proef bij Luttenberg is dit jaar uitgebreid en proef Ligtenberg is weer terug op de rol. Daar moeten de 103 deelnemers een groot deel op onverhard afleggen.

Dennis Kuipers grote favoriet

Op voorhand is Dennis Kuipers uit Borne de grote favoriet. De coureur, die in 2013 al de sterkste was, imponeerde onlangs bij de WK-rally in Duitsland. "Ik behoor zeker tot de favorieten. Maar er zijn meer toppers aanwezig", verwijst Kuipers naar de deelname van Bernhard ten Brinke. "In Nederland is het toch weer anders rijden. Ik rijd niet in dezelfde auto, maar dat is niet zo'n probleem. Hellendoorn is voor mij altijd een speciale rally. Het is in mijn omgeving en ik hoop op een goed resultaat", besluit Kuipers.

Uitgebreid bij RTV Oost

RTV Oost besteedt deze week ruim aandacht aan de Hellendoorn Rally. In Sport op Zondag is zondagavond vanaf 21.35 uur een uitgebreide samenvatting te zien van het evenement. Ook op Radio Oost en op onze site besteden we ruim aandacht aan de rally.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.